tisdag 29 maj 2007

Till mor

Nu är det visserligen två dagar sen det var mors dag, men den här efterrätten tål att göras fler än en gång om året... Jag och syrran knåpade ihop en meny i söndags, med lite karibiska inslag, och vi fick mycket beröm för detta, kul :)



Mangopannacotta med färsk frukt och pinjekaka

3 dl grädde
2 msk socker

2 msk juicekoncentrat, med smak av tropisk frukt
1, 5 dl mangopuré (tex barnmatsburk)
0,5 dl matlagningsyoughurt

0,5 st vaniljstång

1,5 st gelatinblad

1 mango
ca 10 jordgubbar
2 passionsfrukter

50 g pinjenötter
1 ½ msk socker

Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädde, juicekoncentrat, socker och vaniljstång. Krama ur vattnet ur gelatinet och tillsätt i pannacottagrunden.

Låt pannacottagrunden svalna, blanda i mangopuré och matlagningsyoughurt. Häll upp smeten i 4 lämpliga skålar eller glas, låt stelna i kylen.

Skär mango och jordgubbar i mindre bitar. Gröp ur passionsfrukten och blanda med resten av frukten. Fördela fruktsalladen över pannacottan.

Smält sockret i en liten stekpanna, tillsätt nötterna och rör om till de får färg. Lägg upp i 4 små högar och låt kallna. Servera till pannacottan.

Inga kommentarer: