Nu är det visserligen två dagar sen det var mors dag, men den här efterrätten tål att göras fler än en gång om året... Jag och syrran knåpade ihop en meny i söndags, med lite karibiska inslag, och vi fick mycket beröm för detta, kul :)
Mangopannacotta med färsk frukt och pinjekaka
3 dl grädde
2 msk socker
2 msk juicekoncentrat, med smak av tropisk frukt
1, 5 dl mangopuré (tex barnmatsburk)
0,5 dl matlagningsyoughurt
0,5 st vaniljstång
1,5 st gelatinblad
1 mango
ca 10 jordgubbar
2 passionsfrukter
50 g pinjenötter
1 ½ msk socker
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädde, juicekoncentrat, socker och vaniljstång. Krama ur vattnet ur gelatinet och tillsätt i pannacottagrunden.
Låt pannacottagrunden svalna, blanda i mangopuré och matlagningsyoughurt. Häll upp smeten i 4 lämpliga skålar eller glas, låt stelna i kylen.
Skär mango och jordgubbar i mindre bitar. Gröp ur passionsfrukten och blanda med resten av frukten. Fördela fruktsalladen över pannacottan.
Smält sockret i en liten stekpanna, tillsätt nötterna och rör om till de får färg. Lägg upp i 4 små högar och låt kallna. Servera till pannacottan.
tisdag 29 maj 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar