torsdag 3 januari 2008

Kokosglasstårta med lime

Här kommer receptet på vår nyårsdessert. Jättegott med färsk ananas till!

Kokosglasstårta med lime

Botten:
200 g kokosflingor
1 dl strösocker
2 ägg
rivet skal från en lime

Glassen:
3 äggulor
1 dl strösocker
2 dl kokosmjölk
3 dl vispgrädde

Blanda kokosflingor, socker, ägg och limeskal. Låt stå i 10 minuter så att kokosen sväller. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och smörj formen. Häll i kokossmeten och grädda på 200 grader i cirka 15-20 minuter. Låt kallna.

Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt kokosmjölken. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Häll fyllningen på kokosbotten och frys i minst 4 timmar.

Rosta kokosflingor eller färsk hyvlad kokos till garnering. Servera med färsk frukt.

Inga kommentarer: