tisdag 8 januari 2008

Italian style

Biscotti är ju något som blivit väldigt populärt och det finns hur många recept som helst. Jag har provat en del olika, men det här är det som fungerar bäst enligt mig. Det viktiga är att de får ligga länge i ugnen och torka, gärna över natten, då blir de perfekta :) Man kan smaksätta skorporna med lite av varje, men idag gjorde jag en sats med chokladsmak och en "originalsats".

Biscotti

102 ägg
100 g smör1
1.51.5 dl strösocker
55 dl vetemjöl
1.51,5 tsk bakpulver
1.51,5 dl hel sötmandel
skal från 1 citron

Vispa äggen lätt i en bunke. Smält smöret och vänd ner i äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och citronskal och vänd ner det i bunken.

Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter på 175 grader.Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (helst över natten).

I satsen med chokladbiscotti bytte jag ut mandeln mot drygt 100 g mörk choklad, och istället för citronskal använde jag rivet apelsinskal. Dessutom tillsatte jag 2 msk kakao. Mumsigt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skorpor är gott. Dom där verkar extra goda. :P

Stina sa...

mm, så gott! synd att jag inte får äta det just nu, haha :)

Enkakaiugnen - Lotta sa...

Hej! Verkar vara ett bra och enkelt recept, sånt gillar jag! Trodde det var svårare och tog längre tid att göra biscotti så det var ju en glad överraskning :)