Biscotti
2 ägg
100 g smör
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
skal från 1 citron
Vispa äggen lätt i en bunke. Smält smöret och vänd ner i äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och citronskal och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter på 175 grader.Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (helst över natten).
I satsen med chokladbiscotti bytte jag ut mandeln mot drygt 100 g mörk choklad, och istället för citronskal använde jag rivet apelsinskal. Dessutom tillsatte jag 2 msk kakao. Mumsigt!
3 kommentarer:
Skorpor är gott. Dom där verkar extra goda. :P
mm, så gott! synd att jag inte får äta det just nu, haha :)
Hej! Verkar vara ett bra och enkelt recept, sånt gillar jag! Trodde det var svårare och tog längre tid att göra biscotti så det var ju en glad överraskning :)
Skicka en kommentar