onsdag 4 april 2007

Vardagslyx

Ibland måste man bara...

Frusen mjölkchokladtårta med varma hallon

Ingredienser; ca 10 bitar

1 ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin

Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor

600 g hallon

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.

Vispa grädden. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad eller i mikro. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys minst 4 tim.

Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering. Garnera tårtan med hyvlad mörk choklad. Värm hallonen, blanda eventuellt i lite florsocker, och servera till tårtan.

4 kommentarer:

C sa...

Ibland måste man bara...bli sjukt sugen på dina desserter. Åh. Det ser ju sjukt gott ut!

natz sa...

Tack carl :) Å glad påsk förresten!

Andrea Gerák sa...

Ohhh, this looks yummy!!!

Lena sa...

oj, det såg super mumsigt. Det ska jag prova.