Ibland måste man bara...
Frusen mjölkchokladtårta med varma hallon
Ingredienser; ca 10 bitar
1 ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin
Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor
600 g hallon
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
Vispa grädden. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad eller i mikro. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys minst 4 tim.
Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering. Garnera tårtan med hyvlad mörk choklad. Värm hallonen, blanda eventuellt i lite florsocker, och servera till tårtan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Ibland måste man bara...bli sjukt sugen på dina desserter. Åh. Det ser ju sjukt gott ut!
Tack carl :) Å glad påsk förresten!
Ohhh, this looks yummy!!!
oj, det såg super mumsigt. Det ska jag prova.
Skicka en kommentar