onsdag 11 juni 2008

Paj till mor


Ja, den här pajen gjorde jag alltså till mors dag för ett par veckor sedan. Har tyvärr inte hunnit lägga upp receptet tidigare, men den är ju självklart lika god en helt vanlig onsdag som idag :) Hade återigen otur med att hitta jordgubbar, men den blev lyckad även med färska hallon och blåbär.

Chokladpaj med apelsin

Botten;
3 dl vetemjöl
½ dl kakao
4 msk strösocker
150 g smör
1-2 msk vatten

Fyllning;
rivet skal + saft från 1 apelsin
1 dl strösocker
2 dl créme fraiche
3 ägg

Blanda de torra ingredienserna till pajbotten. Tillsätt sedan smöret (i mindre bitar) och vattnet, och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, ca 26 cm i diameter. Grädda pajskalet i ca 15 minuter på 200 grader.

Blanda apelsinskal+saft, socker, créme fraiche och ägg. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 20 minuter, på samma ugnsvärme, tills fyllningen har stelnat.

Låt pajen kallna och garnera med färska bär. Vispad grädde är gott till, men den är lika god som den är.

3 kommentarer:

Anonym sa...

chokla och apelsin är en bra kombo, det låter gott! glad sommar vetja. hoppas du får äta många jordgubbar tillslut :)

Anonym sa...

CHOKLADPAJ ... lägg av så underbart. En glad sommar med mycket chokladpaj önskar jag dig! ;-)

Jassu sa...

Åh, en annorlunda paj/kaka...! Ska prova den nån gång då sötsuget smäller till igen... :)