torsdag 1 maj 2008

Världens godaste cheesecake...


...I alla fall enligt sällskapet som smaskade i sig den under gårdagen. Blev lite besviken att det inte blev någon direkt höjd på kakan, men smaken var det definitivt inget fel på. Och färska jordgubbar, blåbär och hallon gjorde den ännu godare.

Cheesecake

Botten:
12 digestivekex
80 g smält smör

Fyllning:
250 g Kesella
250 g Philadelphia färskost
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor

Krossa kexen i en matberedare och blanda smulorna med det smälta smöret. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min på 175 grader.

Vispa äggulorna med sockret, och blanda sedan ner övriga ingredienser. Vispa till en slät smet. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kallna och servera med färska bär.

3 kommentarer:

Anonym sa...

vad vacker den är!

Anonym sa...

tack! :)

Anonym sa...

Makalöst. Jag tar en bit eller två i fantsin. Tack.