torsdag 1 maj 2008
Världens godaste cheesecake...
...I alla fall enligt sällskapet som smaskade i sig den under gårdagen. Blev lite besviken att det inte blev någon direkt höjd på kakan, men smaken var det definitivt inget fel på. Och färska jordgubbar, blåbär och hallon gjorde den ännu godare.
Cheesecake
Botten:
12 digestivekex
80 g smält smör
Fyllning:
250 g Kesella
250 g Philadelphia färskost
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
Krossa kexen i en matberedare och blanda smulorna med det smälta smöret. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min på 175 grader.
Vispa äggulorna med sockret, och blanda sedan ner övriga ingredienser. Vispa till en slät smet. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kallna och servera med färska bär.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
vad vacker den är!
tack! :)
Makalöst. Jag tar en bit eller två i fantsin. Tack.
Skicka en kommentar