fredag 26 oktober 2007

Hallon hjärta Kokos = Sant

Ja då var ytterligare en praktikplats avklarad… Hade en riktigt mysig sista dag, vi började med gemensam frukost med färska frallor och gott pålägg. Och trots att klockan bara var 7.30 slank det ner både en och två bitar av denna mumsiga kaka!

Hallon- och kokosrutor

100 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl råsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
250 g djupfrysta hallon

50 g smör eller margarin
2 ägg
1 dl råsocker
1 påse (200 g) riven kokos

Smält smöret till kakan i en kastrull eller i mikron, och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd i mjölet, blandat med bakpulver, och smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en med bakplåtspapper klädd liten långpanna, ca 20x30 cm. Strö i hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen i 200°C, ca 15 min.

Smält smöret till kokostoppingen i en kastrull eller i mikron. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i kokos och det smälta smöret. Bred smeten över den halvfärdiga kakan. Grädda ytterligare ca 10 min. Låt kakan kallna på galler innan den skärs i bitar.

3 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Det låter som en jättetrevlig frukost!

lumumma sa...

Hallon och kokos ... kokos och hallon ... *drömmer mig bort*

Anonym sa...

ja ibland är det faktiskt okej att skämma bort sig själv lite extra :)