Hallon- och kokosrutor
100 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl råsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
250 g djupfrysta hallon
50 g smör eller margarin
2 ägg
1 dl råsocker
1 påse (200 g) riven kokos
Smält smöret till kakan i en kastrull eller i mikron, och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd i mjölet, blandat med bakpulver, och smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en med bakplåtspapper klädd liten långpanna, ca 20x30 cm. Strö i hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen i 200°C, ca 15 min.
Smält smöret till kokostoppingen i en kastrull eller i mikron. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i kokos och det smälta smöret. Bred smeten över den halvfärdiga kakan. Grädda ytterligare ca 10 min. Låt kakan kallna på galler innan den skärs i bitar.
3 kommentarer:
Det låter som en jättetrevlig frukost!
Hallon och kokos ... kokos och hallon ... *drömmer mig bort*
ja ibland är det faktiskt okej att skämma bort sig själv lite extra :)
Skicka en kommentar