Cheesecake med lime och vit choklad; 10-12 personer
300 g chokladwafers
50 g smör
200 g vit choklad
1 dl grädde
600 g Philadelphiaost (light går bra)
2 dl socker
4 ägg
2 limefrukter
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Smula sönder chokladrånen i en mixer och rör ihop dem med smält smör.
Fördela blandningen i en lätt smord kakform med löstagbar kant och ställ in den i kylskåpet.
Smält chokladen i grädden på svag värme i en kastrull.
Lägg färskosten i en bunke och vispa ner sockret. Blanda i äggen ett i taget.
Tillsätt den avsvalnade chokladblandningen, saften från limefrukterna och vaniljsockret.
Häll alltihop över smulbottnen i formen och grädda i mitten av ugnen i 45–50 minuter på 175 grader. Kakan blir godast om den görs dagen innan servering!
Mintchokladbrownies; ca 12 bitar
150 g smör
200 g mintchoklad (jag använde Marabou’s mintkrokant)
1 dl socker
3 ägg
2 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
200 g Philadelphiaost
Gör så här:
Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull. Låt svalna och rör sedan ner sockret och därefter äggen ett i taget direkt i kastrullen. Blanda i mjölet tillsammans med saltet och vänd till sist ner färskosten.Häll smeten i en väl smord ugnsfast form.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter på 175 grader. Browniesen blir ännu godare om de får stå ett dygn innan de serveras...
3 kommentarer:
Vilka fantastiskt kreativa kakor! :)
tack, vad kul att höra! är rätt nöjd med resultatet om jag får säga det själv ;)
Åh, vad snyggt och gott det ser ut. Vilken tur för de som har dig som arbetskamrat!
Skicka en kommentar