torsdag 17 april 2008

Myssöndag

I söndags bjöd jag familjen på tapas. Stog i köket i stort sett hela dagen! Det var riktigt pilligt, men resultatet blev bra. Eftersom maten tog så lång tid ville jag göra nåt enkelt och inte så tidskrävande till efterrätt. Så det blev den här härliga nutellamoussen, supergott :)


Nutellamousse; 6-8 pers

200 g hasselnötter
3 msk rivet limeskal
1,5 dl nutella
5 dl vispgrädde
2 äggvitor

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna i ca 5 minuter. Lägg de sedan i en handduk och gnugga bort skalet. Hacka nötterna och blanda med limeskalet.

Smält nutellan i en skål över vattenbad eller i micron. Rör ner en ½ dl av grädden och blanda till en slät smet.

Vispa grädden. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna och nutellasmeten i grädden.

Varva moussen och nötterna i glas eller portionsskålar.

lördag 5 april 2008

Enkelt och gott!

Det är få saker som är så enkla att göra som en smulpaj, och dessutom är det hur gott som helst! Idag blev en klassisk paj med hallon och blåbär. Jag vill ha mycket frukt eller bär i min paj och degen ska vara riktigt knaprig. Och så massa vaniljsås till det såklart! :)