Påskig chokladtårta; ca 12 bitar
150 g smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1/2 dl kakao
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl apelsinjuice
Fyllning:
3 msk kakao
250 g Kesella (lättvarianten går alldeles utmärkt att använda)
4 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm kanel
1 krm malen kardemumma
Garnering:
3 dl vispgrädde
50 g mörk apelsinchoklad
marsipankycklingar
Vispa ägg och socker poröst. Sikta kakaon och blanda med vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandning, juice och smält smör till äggsmeten och rör till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min på 175 grader. Låt svalna helt och dela sedan kakan.
Sikta kakaon till fyllningen och rör ner den i kesellan tillsammans med socker och kryddor. Bred fyllningen mellan bottnarna.
Vispa grädden. Täck tårtan med grädde. Hacka chokladen och strö den ovanpå. Garnera med marsipankycklingar.