lördag 22 mars 2008

Glad påsk!

Jag är inte så mycket för att fira påsk, men eftersom de flesta av mina vänner som bor i andra städer kommer hem till Göteborg just under större helger, som påsk, så är det ju åtminstone ett bra tillfälle att umgås på. Igår blev det middag hemma hos mig. Jag bjöd på en skaldjurslasagne som var rätt pysslig att göra, men den blev underbart god, så det var det värt. Och så sallad och hembakt bröd till det, gott :) Till efterrätt blev det en chokladtårta med kesellafyllning som inte var helt fel den heller! Trots all mat lyckades vi vräka i oss en massa påskgodis och annat onyttigt hela kvällen, så idag blir det en långpromenad med hunden i kylan. Glad påsk på er alla! :)



Påskig chokladtårta; ca 12 bitar

150 g smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1/2 dl kakao
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl apelsinjuice

Fyllning:
3 msk kakao
250 g Kesella (lättvarianten går alldeles utmärkt att använda)
4 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm kanel
1 krm malen kardemumma

Garnering:
3 dl vispgrädde
50 g mörk apelsinchoklad
marsipankycklingar

Vispa ägg och socker poröst. Sikta kakaon och blanda med vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandning, juice och smält smör till äggsmeten och rör till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min på 175 grader. Låt svalna helt och dela sedan kakan.

Sikta kakaon till fyllningen och rör ner den i kesellan tillsammans med socker och kryddor. Bred fyllningen mellan bottnarna.

Vispa grädden. Täck tårtan med grädde. Hacka chokladen och strö den ovanpå. Garnera med marsipankycklingar.