torsdag 16 oktober 2008

Lately...


Jag har faktiskt bakat ganska mycket på sistone, jag har bara inte hunnit blogga om det. Självklart firades Kanelbullens dag den 4:e oktober, och jag följde hembakningsrådets recept. Jag har även gjort tarte tatin för första gången, blev dock inte helt nöjd med resultatet så jag skippar att lägga ut receptet... Har dessutom slängt ihop ett par smulpajer då jag fått oväntat besök. Mitt tips är att riva citron eller limeskal och blanda ner i degen, det gör stor skillnad!


Det senaste jag bakade är de här cappuccinorutorna. Väldigt mastiga, men goda! Det är viktigt att kakan har svalnat ordentligt innan man breder på glasyren. Jag hade lite bråttom när jag bakade dessa, det är därför min glasyr rann över litegrann...

Cappuccinorutor

225 g rumsvarmt smör
225 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kakaopulver
225 g råsocker strö
4 uppvispade ägg
3 msk snabbkaffepulver utrört i 2 msk hett vatten (jag tog espressopulver för att få extra mycket kaffesmak)

Glasyr:
115 g vit choklad
50 g smör
3 msk mjölk
175 g florsocker (jag minskade mängden florsocker, blir lätt för sött annars tycker jag)

Sikta ner mjöl, bakpulver och kakao i en bunke och tillsätt smör, socker ägg och kaffe. Rör om till en slät smet och bred ut den i en bakpappersklädd långpanna (ca 30x20 cm). Grädda kakan i 180 grader i ca 35 minuter. Låt kakan kallna.

Rör choklad, smör och mjölk till glasyren i en kastrull tills chokladen har smält. Ta bort kastrullen från värmen och sikta ner florsocker. Rör till smeten är slät, bred sedan glasyren över kakan. Pudra över kakaopulver och skär kakan i rutor.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir av någon konstig anledning alltid så sugen på att baka när jag tittar in här! ;)

Linda sa...

Tänkte skriva samma sak som Tina... gud vad gott allt verkar! Själv ska jag precis till att slänga ihop en fugdedessert.

Anonym sa...

ja, men det är ju det som är meningen ;) fudgedessert lät för övrigt väldigt smarrigt!

Hallon & Blåbär sa...

Mmm, vad gott allt verkar, kommer komma tillbaka och spana recept.

/Jessica

Linda sa...

Hm, ja jag trodde ju att fudgedesserten skulle bli god, men dessvärre blev den ganska smaklös och läskig i konsistensen... den får inte ta plats på bloggen ens en gång. En person tyckte att den var god och tog mera. Vi andra åt upp det knapriga täcket med valnötter :-)