måndag 8 september 2008
Kladdigt och gott
När jag var utomlands i somras passade jag på att köpa lite nya redskap till köket. Bland annat köpte jag två väldigt fina muffinsformar i silikon. De är superbra! Och så blir de mycket finare än muffins i pappersformar :)
De här muffinsen blev riktigt kladdiga och goda. Man kan servera dem med en klick grädde om man känner för att lyxa till det lite, men de är lika smarriga utan.
Chokladmuffins med banan och nötter
100 g smör
3 ägg
2 dl socker
4 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
1 stor banan, mosad
50 g mörk choklad, grovt hackad
50 g valnötter, grovhackade
Smält smöret. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör försiktigt i kakao och vetemjöl.
Tillsätt det smälta smöret i smeten.
Vänd till sist ner mosad banan, hackad mörk choklad och nötter.
Fördela smeten i muffinsformar eller i en bakform (ca 24 cm i diameter).
Grädda i mitten av ugnen, ca 10-15 minuter (lite längre om du gör en stor kaka) på 175 grader.
Låt muffinsen svalna och sikta över florsocker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Kladdigt är gott. Kladdigt med choklad är gottgottgott. :)
Ååh! Både chokladmuffins och blåbärsbullar låter så gott så gott att jag nästan är redo att dra igång köket fast klockan börjar närma sig midnatt! :)
Jag bloggar på nytt ställe, se länk. :)
Oj om det inte var för att jag INTE borde äta massa godsaker just nu så hade jag nog dragit igång ugnen direkt. Köpte nyss en muffinsform i teflon som jag gillade.
Skicka en kommentar