Idag när jag kom hem från jobbet kändes det att jag inte bakat på ett tag, och skafferiet var inte direkt en inspirationsskälla. Men frysen är full av rabarber och på köksbänken låg bananer som såg ut att vilja bli uppätna snarast. Av dessa ingredienser och lite annat smått och gott blev det en supergod efterrätt! Pojkvännen gav mig säkert tio komplimanger om hur gott det var under tiden vi åt, och det är ju ett minst sagt bra betyg :)
Banan- och rabarbermums i glas; 2-3 personer
2 riktigt mogna bananer, skurna i cmtjocka bitar
2 rabarberstjälkar, grovt hackade
1 msk socker
1 tsk kardemumma
1 knappt tumstor bit färsk ingefära
1 ½ dl havregryn
1 msk vetemjöl
1 msk socker
1 msk brun farin
Vaniljvisp
Stek bananer och rabarber i lite smör i en stekpanna. Tillsätt socker, kardemumma och ingefära och låt det hela bli lite mosigt. Fördela moset i glas.
Fräs havregryn, mjöl, socker och farin i smöret tills havregrynen blir gyllenbruna och knapriga. Häll de sedan över moset i glasen.
Vispa vaniljvispen tills den blir fluffig och lägg en stor klick i varje glas. Servera!